21
Μάι.
11

Ελλάδα: το έγκλημα βρωμάει απ’ το κεφάλι

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα άλλαξε ποιοτικά και ποσοτικά. Και πρώτα-πρώτα η εγκληματικότητα στα ανώτερα στρώματα, στην κορυφή της κοινωνικο-οικονομικής πυραμίδας. Ανέκαθεν στη χώρα, υπήρχε η εγκληματικότητα που συνδεόταν με την εξουσία.
Το λάδωμα των κρατικών υπαλλήλων και η εξαγορά των βουλευτών/υπουργών δεν εφευρέθηκαν τώρα, ούτε οι καταπατήσεις δημόσιας γης και οι αρπαγές του δημόσιου πλούτου από τους διαπλεκόμενους με την εξουσία επιχειρηματίες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα εγκλήματα των «λευκών κολάρων» σε βάρος της χώρας, εδραιώθηκαν και ενθαρρύνθηκαν από τις κυβερνήσεις και το κοινοβούλιο, με τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας, σε ανώτερο επίπεδο. Μία εθνικής εμβέλειας αφανής συσπείρωση πολιτικών-υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων-επιχειρηματιών καταλήστευσε τον εθνικό πλούτο με απόλυτη ελευθερία και ατιμωρησία.

Με την κομπίνα του χρηματιστηρίου, τις υπερτιμολογήσεις και τις μίζες των Ολυμπιακών Αγώνων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των μεγάλων δημοσίων έργων, την «αξιοποίηση» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τους υπέρογκους τόκους των τραπεζών στους δανειολήπτες, το ξεπούλημα των εταιριών κοινής ωφέλειας και εθνικής στρατηγικής σημασίας (Τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λπ.), ένα πολύ μεγάλο τμήμα του συσσωρευμένου εθνικού πλούτου, δημόσιου και ιδιωτικού, αναδιανεμήθηκε προς όφελος μιας μειοψηφίας, σε βάρος της χώρας και των πολιτών της. Μιας μειοψηφίας που απέκτησε ισχύ και υπαλληλοποίησε τους πολιτικούς.

Η ανισότητα σκοτώνει
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία των βουλευτών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, κάλυψαν πλήρως, με τη συνδρομή διορισμένων από την πολιτική εξουσία μεγαλοδικαστών, τα πολιτικά στελέχη για τις πιο άνομες διασυνδέσεις τους με τους εκλεκτούς της διαπλοκής επιχειρηματίες: λαθρέμποροι καυσίμων, χρυσού και άλλων πολυτίμων αγαθών, κρατικοδίαιτοι επενδυτές, καταδότες και φοροφυγάδες, πρώην ποινικοί και νυν και αεί κομματικοί φίλοι, με στρατιές συμβούλων και προστασία από δικηγόρους, παραδικαστικά κυκλώματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα τέτοιου είδους και όγκου που άλλαξαν ριζικά την εθνική κατανομή του πλούτου, εντάσσοντας την Ελλάδα -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ- στις πρώτες χώρες (μαζί με τις ΗΠΑ) με τη μεγαλύτερη οικονομική ανισότητα στον κόσμο!
Ένα μαζικό έγκλημα από πάνω προς τα κάτω, σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ακόμα και οι ξένοι επιχειρηματίες και τοκογλύφοι που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η ντόπια κάστα για να κερδοσκοπίσουν πάνω στην Ελλάδα, τρόμαξαν με τις συνέπειες αυτής της χωρίς όρια ληστείας και απληστίας που το μέγεθος και η έκτασή της, από ένα σημείο και μετά, έβαλαν σε κίνδυνο ακόμα και τα δικά τους συμφέροντα, υπονομεύοντας το ευρώ και τις μητροπολιτικές οικονομίες.
Επί της ουσίας, το μνημόνιο, πολιτικά, αποτελεί προσπάθεια των μητροπόλεων να διασώσουν την εθνική νομενκλατούρα και να τη διατηρήσουν στην εξουσία υπό τον όρο να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων τοκογλύφων και να αποκτήσουν οι μητροπολιτικές εταιρίες μεγαλύτερο μερίδιο από την καταλήστευση του εθνικού πλούτου της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, επιβάλλουν τον περιορισμό ή τον αποκλεισμό της διείσδυσης άλλων διεθνών ανταγωνιστών τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Η εντόπια φάρα, για να διασφαλίσει την εξουσία της και τα συμφέροντα των μελών της, αποδέχτηκε χωρίς όρους το μνημόνιο, το οποίο αυτομάτως υποβίβασε την Ελλάδα σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας. Δηλαδή, ένα καθεστώς που νομιμοποιεί διεθνώς την εκπόρνευση των Ελλήνων, εκποιεί νομίμως όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και απομακρύνει οριστικά τη χώρα -στην ουσία και όχι στα χαρτιά- από το επίπεδο του ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνοντάς την εγγύτερα στο επίπεδο χωρών τύπου Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ή Αλβανίας.
Αυτό το έγκλημα, αυτή η συνωμοσία του υποτελούς εθνικού μορφώματος και της υπερεθνικής ελίτ σε βάρος της Ελλάδας, αλλάζει και το χάρτη του εγκλήματος στα κατώτερα στρώματα, στον πάτο της πυραμίδας.

Νέο είδος φτώχειας
Στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, η νέα κοινωνική πραγματικότητα που προκλήθηκε από την κρίση που δημιούργησε η ληστεία και η απληστία της κορυφής της πυραμίδας, εκδηλώνεται με πολλές μορφές:
Χιλιάδες καταστήματα κλειστά και χιλιάδες άλλα λίγο πριν το κλείσιμο, με μεγάλες ταμπέλες για εκπτώσεις έως και 70% που προαναγγέλουν το επερχόμενο κατέβασμα των ρολών.
787.000 άνεργοι επισήμως και ποιος ξέρει πόσοι ανεπισήμως. 181 χιλιάδες περισσότεροι από πέρσι! Σε πολλά σπίτια λείπουν ακόμα και τα στοιχειώδη που έχει ένα φτωχόσπιτο στο Ρίο ή στο Λάγος. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ζούνε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Ελλάδα των «πετυχημένων» Ολυμπιακών Αγώνων, αυξάνονται τα συσσίτια και πολλαπλασιάζονται οι άστεγοι.
Πολλές πανεπιστημιακές σχολές υπολειτουργούν και αρκετές δεν θα ανοίξουν του χρόνου. Τα σχολεία κλείσανε πριν από το Πάσχα! Οι πιο ευαίσθητοι εκπαιδευτικοί είναι φρικαρισμένοι. Όχι μόνο για την ύλη που δεν διδάχτηκε, αλλά και για την υποβάθμιση του σχολείου στη συνείδηση των νέων.
Στα νοσοκομεία λείπουν γάζες και βαμβάκια! Σε λίγο, οι ασθενείς θα φέρνουν και σεντόνια από το σπίτι.
Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται και οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης και των υπηρεσιών του κράτους και των κοινωφελών οργανισμών αυξάνονται από 20 έως 200%! Φάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, τηλέφωνα, εισιτήρια, διόδια, τα πάντα ακριβαίνουν, από την αχαλίνωτη κερδοσκοπία και τους φόρους. Στην τιμή της βενζίνης, στο ενάμιση ευρώ, το ένα είναι φόρος!!! Στα αυτοκίνητα, στα τσιγάρα, στο κρασί και σε πάρα πολλά άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης, οι φόροι εκτοξεύουν τις τιμές στα ύψη!
Αυτή η τρομαχτική δυσκολία για να ζήσεις τρέφει το έγκλημα στη βάση της πυραμίδας, στα λαϊκά στρώματα. Έγκλημα που προκύπτει από το νέο είδος φτώχειας. Γιατί φτώχεια είχε η Ελλάδα και στη δεκαετία του ’50, αλλά η εγκληματικότητα στη βάση της κοινωνίας ήταν τότε πολύ χαμηλή έως αμελητέα. Γιατί, λοιπόν, η σημερινή φτώχεια γεννάει μεγαλύτερη εγκληματικότητα; Γιατί η φτώχεια του ’50 δεν είναι ίδια με τη φτώχεια του 2011. Ο φτωχός του ’50 ζούσε μεταξύ ίσων και ζούσε αξιοπρεπώς, γιατί οι κοινωνικές ανισότητες δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο είναι σήμερα. Η τεράστια ανακατανομή του πλούτου που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, κατέστησε τη φτώχεια τόσο ανυπόφορη που γεννάει και υποθάλπει το έγκλημα.

Οι φασίστες τσόντα και εφεδρεία του συστήματος
Και βέβαια, δεν φταίνε οι ξένοι γι’ αυτό. Ή μάλλον, συμπαρασύρονται στο ποσοστό που τους αναλογεί. Αλλά το οργανωμένο και κυρίαρχο έγκλημα, κρατικό και ιδιωτικό, είναι συντριπτικά νεοελληνικό. Χρόνια τώρα έχουμε ενδείξεις για το πού πάει η κατάσταση. Ότι εξαθλιώνεται και υποβαθμίζεται. Είχε η φτωχή Ελλάδα του ’50 και του ’60, δεκάδες χιλιάδες εξαρτημένους από την ηρωίνη; Έλληνες σε ποσοστό 95%, που γυρνάνε στα μαγαζιά και τα καφενεία ζητώντας ή χτυπάνε σπίτια κλέβοντας για τη δόση τους; Θύματα μιας κοινωνίας αποκλεισμών, αδικίας και ανισότητας; Και η φοροδιαφυγή, που οι κρατούντες αποκαλούν μάστιγα, δεν ενισχύεται από τη μεγέθυνση των ανισοτήτων που φορτώνει τα μεγαλύτερα βάρη στους μικρομεσαίους; Δεν είναι Έλληνες σε ποσοστό 95% οι φοροφυγάδες, εγκληματίες σύμφωνα με το νόμο;
Καλώς ή κακώς, οι πολιτικοποιημένοι πολίτες, αυτοί που δεν έχουν λυγίσει, έχουν και την ευθύνη να φωτίσουν τους ζαλισμένους από τα πλήγματα ανθρώπους για τις αιτίες των συμφορών τους και να τους βοηθήσουν να βρουν τον προσανατολισμό τους. Δύσκολο έργο, γιατί οι μηχανισμοί προπαγάνδας της εθνικής διαπλοκής είναι πανίσχυροι και έχουν βρει τον τρόπο να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες. Ο Παπαδάκης το πρωί και οι χρυσαυγίτες το βράδυ το ίδιο σύστημα υπηρετούν.
Ας το χωνέψουμε. Η εθνική νομενκλατούρα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, τους πάντες και τα πάντα. Δεν έχει ηθικές, κοινωνικές, πολιτισμικές ή πατριωτικές αναστολές. Για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία βγάζει στον πλειστηριασμό ακόμα και τη μάνα της!

Στέλιος Ελληνιάδης
Advertisements

0 Responses to “Ελλάδα: το έγκλημα βρωμάει απ’ το κεφάλι” 1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Μαΐου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ.   Ιον. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χαοτικές Επιλογές

RSS Villa Amalias

 • Δίκη για την ανακατάληψη της Villa Amalias - Πέμπτη 22/3/2018, 9 πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων(κτ.8) Μαρτίου 16, 2018
  Μια σύντομη ενημέρωση για το δικαστήριο των 91 συντρόφων και συντροφισσών από την ανακατάληψη της villas amaliashttps://athens.indymedia.org/post/1585816/Την Πέμπτη 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η δίκη για την ανακατάληψη της villa amalias που έγινε στις 9/1/2013. Εκείνο το πρωινό 92 συντρόφισσες και σύντροφοι αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσα […]
  noreply@blogger.com (Villa Amalias)

RSS Άγνωστο κανάλι

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Άγνωστο κανάλι

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Ράκος «Lumpen» Κουρελάριος

 • Γιατί «Ο τάδε φιλόσοφος αγαπά τους Τατάρους»; Απρίλιος 21, 2016
  Μία καταφανέστατα επίκαιρη παρατήρηση του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ [Αιμίλιος]:   Μην εμπιστεύεστε αυτούς τους κοσμοπολίτες που θα αναζητήσουν πολύ βαθιά μέσα στα βιβλία τους καθήκοντα που οι ίδιοι απαξιούν να εκπληρώσουν προς τον περίγυρό τους. Ο τάδε φιλόσοφος αγαπά τους Τατάρους για ν’ αποφύγει ν’ αγαπήσει τους γείτονές του.   Advertisements […]
  Ράκος "Lumpen" Κουρελάριος

RSS Άνθρωπος – Απάνθρωπος

 • Μέλλον Από Σχέδιο Αύγουστος 7, 2014
  Απο το transcript των .υποτίτλων του Future by design .Η φιλοσοφία πίσω απο τον σχεδιασμό του σχέδιου του Jacque Fresco.Απο το transcript των υποτίτλων του Future by design. Ιστορική αναδρομή:... Υπήρξε μια εποχή που οι περισσότεροι νόμιζαν... ότι οι αποφάσεις τής πλειοψηφίας ανταποκρίνονταν αρκετά στην πραγματικότητα. Υπήρχε όμως και μια εποχή όπου η πλειον […]
  noreply@blogger.com (Άνθρωπος - Απάνθρωπος)

RSS Ζωογονία

 • ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Φεβρουαρίου 9, 2012
  ''....΄Ετσι εγκαταστάθηκαν οι τριάκοντα, όταν ήταν άρχοντας ο Πυθόδωρος. Μόλις έγιναν κύριοι της πόλης αγνόησαν τις προηγούμενες αποφάσεις σχετικά με το πολίτευμα και διόρισαν πεντακόσιους βουλευτές και τους άλλους αξιωματούχους από  ένα κατάλογο χιλίων ατόμων και εξέλεξαν οι ίδιοι απ' ευθείας δέκα άρχοντες από τον Πειραιά, έντεκα δεσμοφύλακες […]
  noreply@blogger.com (Αλέξανδρος Χάλαρης)

RSS THE HERETIC MIND

 • Η ΕΚΘΕΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ Σεπτεμβρίου 10, 2011
  Ο καθηγητής φυσικής Albert Bartlett αποδομεί την αριθμητική της Ανάπτυξης στους τομείς του σύγχρονου οικονομικού συστήματος, της ενέργειας και του ανθρώπινου πληθυσμού και αποκαλύπτει τη ζοφερή αλήθεια για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Advertisements […]
  thehereticmind

RSS ΡΕΣΑΛΤΟ

 • Πείρα(γ)μα, τεύχος 25 Μαρτίου 24, 2018
  noreply@blogger.com (ΡΕΣΑΛΤΟ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ)

Blog Stats

 • 15,615 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 13 ακόμα followers

stats for wordpress
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: